BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 15 aprilie 2020

CUM SĂ NE DECORĂM CASA DE PAȘTE

Chiar dacă anul acesta nu ai musafiri de Paşte, nu strică să dai un pic de culoare casei case, să o decorezi cu obiecte vesele, proaspete, care te vor face în primul rând pe tine să te simţi bine. Nu te costă mult şi nici nu implică vreun efort deosebit. Îţi trebuie doar imaginaţie. Iată mai jos câteva idei inspirate.
Aranjamente din tot felul de verdeţuri, ouă încondeiate, iepuraşi, lumânărele, coşuleţe şi multe flori, acestea sunt cele mai indicate decoraţiuni care dau viaţă locuinţei tale, de Paşte. Aranjamentele din această perioadă sunt pline de culoare şi dau încăperilor un aer de primăvară. Cele mai potrivite nuanţe pentru decor sunt roşu, alb, verde, galben şi albastru.
Adună de afară crenguţe, flori de primăvară şi pune-le în vaze transparente sau colorate.
Ouăle vopsite pot fi puse în coşuleţe sau cutiuţe, pe pat de verdeţuri.
Câteva statuete reprezentând răţuşte, pui de găină, mieluşei sau iepuraşi din diverse materiale pot fi aranjate aparent neglijent pe canturile comodelor, ca nişte mici musafiri, gata să participe la festin.
Dacă ai un scaun vechi, îmbracă-l într-o husă deschisă la culoare pe care să aplici, dintr-un rest de material, “urechiuşe” de iepure.
Nu încărca locul foarte mult şi nici decoraţiunile în sine să nu fie prea pompoase. E bine să ai maximum 3 culori, dintre care una puternică, de accent.
Paştele e o sărbătoare religioasă şi un sfeşnic cu lumânări pe masă e indicat. Însă restul lumânărelelor nu trebuie să fie parfumate, cu arome „calde” de scorţişoară, vanilie, cum erau la Crăciun.
Alege o faţă de masă simplă, în culori pale (violet, verde sau galben). Poţi opta pentru una albă cu imprimeuri florale sau una din materiale calde (in, bumbac) cu tematică religioasă. Este foarte potrivită vesela de asemenea înflorată.
Foloseşte şerveţele în nuanţe vii: verde, galben, roşu, portocaliu. În loc de inele, leagă-le cu un fir de iarbă sau de narcise.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu