BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 22 aprilie 2020

LEGENDA FLORII DE NU-MĂ-UITA

Numele florii de "Nu-Mă-Uita" este foarte cunoscut în întreaga lume, fiind o floare foarte frumoasă care se găsește în cele mai spectaculoase locuri. Albastrul pătrunzător al acestei flori este unul care iese în evidență cu mare ușurință printre rândurile de plante ce cresc sălbatic în natură.
Legenda spune că Dumnezeu se plimba pe pământ și admira toate frumusețile create de mâna Sa. Trecând pe lângă flori, acestea se plecau în fața Lui și-i mulțumeau pentru calitățile cu care le-a înzestrat și Îl rugau să le dea fiecăreia câte un nume.

El le împlini dorința, astfel toate erau vesele, se chemau între ele pe nume și-și răspundeau. Numai una era tristă și plângea.
Dumnezeu o auzi și află îndată că ea era singura floare de care uitase. Privind cu atenție cum plângea firava floare cu petale mici albastre, o numi floare de Nu-mă-uita și îi spuse că va servi celor care se vor iubi și nu se vor uita.

În simbolistica florilor, delicata floare de nu-mă-uita semnifică amintirea, fidelitatea, puritatea, gingașia, prietenia devotată, iubirea eternă. După cum sugerează și numele pe care-l poartă, aceste flori se oferă sau însoțesc darurile în speranța ca persoana care le-a făcut cadou să nu fie uitată.

sursahttps://bodygeek.ro/florile-de-nu-ma-uita-myosotis-arvensis

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu