BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 18 aprilie 2013

Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor

        Ziua Internaţională pentru Conservarea Monumentelor se marchează anual, începând cu 1983, în data de 18 aprilie, la iniţiativa ICOMOS - Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor. 
        Scopul acestei sărbători este de a oferi posibilitatea conştientizării de către populaţie atât a valorii şi diversităţii patrimoniului la nivel naţional şi mondial, cât şi a expunerii şi vulnerabilităţii acestuia şi, în consecinţă, încurajarea eforturilor necesare pentru protecţia şi conservarea sa.
        În fiecare an, Ziua internaţională a monumentelor şi siturilor este aleasă o temă diferită.  În 2013, ICOMOS a ales ca temă “Patrimoniul şi educaţia” şi a recomandat organizarea în şcoli, universităţi, biblioteci şi academii a mai multor tipuri de activităţi: conferinţe, prezentări, seminarii, mese rotunde, vizite, etc, pentru a spori gradul de conştientizare a acestui tip special de proprietate. Tema se referă la toate tipurile de patrimoniu, care, în contextul diversităţii culturale mondiale, sunt legate de educaţie.
      Educaţia reprezintă  principala cale de transmitere a credinţei şi valorilor, precum şi principalul mod de transferare a cunoştinţelor, aptitudinilor şi obiceiurilor de la o generaţie la alta. 
SURSE:
-http://www.ziuaveche.ro
-WIKIPEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu