BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 3 mai 2016

VA INVITAM IN 10 MAI ,ORA 11.00 LA DEVA MALL ,ETAJUL4 SALLE'OR LA LANSARE DE CARTE !!

 Eveniment cultural prilejuit de lansarea noului volum al scriitorului-actor Edy Motataianu:
"Hiperboreea. Tinutul Uitat. Sezonul I: Razbunarea Ursitoarei. Si totul va fi altfel..."

Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 10 mai 2016, ora 11.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d'Or, un eveniment cultural prilejuit de lansarea noului volum al scriitorului-actor Edy Motataianu: "Hiperboreea. Tinutul Uitat. Sezonul I: Razbunarea Ursitoarei. Si totul va fi altfel...".
Edy Motataianu s-a nascut la Craiova, dar este stabilit in Deva de la varsta de sase ani, alaturi de parintii sai, cunoscuti artisti ai Teatrului de Revista din acea vreme. De aceea, a fost de mic copil familiarizat cu universul fascinant al scenei, cu teatrul si personajele sale. Iubitor de literatura, cu o imaginatie bogata, a vadit talent literar inca din anii scolii. Pasionat de literatura pentru copii, de lumea basmelor si a feeriei, Edy Motataianu a oferit, de-a lungul anilor, o serie de carti dedicate celor mai tineri cititori. Pe langa pasiunea pentru scris, Edy Motataianu este si animatorul trupei de teatru "Cu Mot... in Frunte" care, de fiecare data, isi incanta publicul cu verva si talentul de care da dovada.
Volumul care se va lansa este o invitatie in lumea plina de mister a legendelor si basmelor de sorginte autohtona, cu radacini in legendele geto-dacilor. Capitole precum "Scorpia si Dordebine", "Porunca lui Gebeleizis", "Axa Lumii", "Doina si Pasarea Maiastra", "Fat Frumos, Ileana Cosanzeana si Iana Sanziana", "Vasiliscul", "Statu Palma Barba Cot si Spiridusii", "Mandra Zana a Florilor si... Luceafarul din Zori", "Martisor, "Dragobete si Dordebine sau Umbra", "Semnul Cel Fara De Inteles si Razbunarea Ursitoarei" dovedesc interesul si pasiunea autorului pentru lumea plina de mister a personajelor romanesti de legenda.
Conceptia volumului este originala, este un dialog purtat cu un interlocutor - copil, fiica autorului, care pune intrebari, il intrerupe pe narator si cere in permanenta lamuriri legate de cele intamplate in poveste, de personajele ale caror fapte le urmareste cu sufletul la gura.
Acest eveniment va cuprinde si un moment artistic sustinut de Asociatia "Terra Dacica Aeterna" si de trupa "Cu Mot...in Frunte".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu