BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 6 mai 2016

ORSON WELLES-101 ANI DE LA NASTERE

    ORSON WELLES - regizor de film si teatru, actor, scenarist si producator american ,inițiator al unei noi ere în filmul american, depășind cu mult gustul epocii și așteptările publicului, personaj "bigger than life" prin geniul său de sorginte renascentistă, Orson George Welles se încadrează în parametrii unei existențe și, implicit, ai unei opere plasate sub semnul excepționalului. 
A fost considerat un copil minune, a studiat diversele arte ale divertismentului, unde a excelat.

     A deventi faimos pe plan national dupa emisiunea radio din 30 octombrie 1938 in care a lecturat Razboiul lumilor a lui H.G. Wells provocand panica printre auditori. Este cunoscut in special pentru clasicul sau film Cetateanul Kane.
CITATE:

Ne nastem singuri, traim singuri, murim singuri. Numai prin dragoste si prietenie putem sa cream iluzia de moment ca nu suntem singuri. 

Omul este un animal rational care intotdeauna isi pierde cumpatul atunci cand trebuie sa actioneze in concordanta cu ce ii spune ratiunea.

Multi sunt educati sa nu vorbeasca cu gura plina dar o fac cu capul gol.

Simpatia n-ar trebui sa fie un criteriu de alegere a unui politician. Daca ar fi vorba de popularitate, Donald Duck si Muppets ar fi fost demult alesi in senat.

Cu pasiune urăsc idea de a fi în ritm, consider că un artist trebuie să fie întotdeauna cu un pas înaintea vremurilor sale. 

Absenţa limitărilor este inamicul artei.

Nimeni nu primeşte ceea ce merită. Oamenii au parte fie de noroc, fie de ghinion.

Dacă n-ar fi existat femeile, am fi stat şi astăzi în peşteri şi-am fi mâncat carne crudă... Civilizaţia a fost inventată ca să le impresionăm pe micile noastre prietene.

Toată lumea e de acord că nu sunt un geniu. Dar n-a pretins nimeni c-aş fi.

Sunt în mod fanatic împotriva psihanalizei. Freud poate ucide poetul din om.

Există trei lucruri în viaţă pe care nu le suport: cafeaua opărită, şampania călduţă şi femeile reci.

Acum am ajuns un bătrân pom de Crăciun, cu rădăcinile moarte. Ei vin la mine şi, pe măsură ce îmi cad acele de pe ramuri, le înlocuiesc cu medalii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu