BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 4 mai 2016

ZIUA STAR WARS

Cum a devenit 4 mai Ziua Star Wars
4 mai este ziua pe care fanii Star Wars au ales-o pentru a celebra toate lucrurile care formeaza universul Star Wars. Fanii din intreaga lume sarbatoresc aceasta zi fie prin postarea de continut cu si despre Star Wars in Social Media, fie organizand petreceri de vizionare a seriei Star Wars, imbracand costume si haine Star Wars sau imbogatindu-si colectia de produse Star Wars.

De ce 4 mai? Pentru ca in anul 1978, fanii au inventat un joc de cuvinte pornind de la clasicul slogan Star Wars, „May the Force Be With You” („Forta sa fie cu tine”): „May the FOURTH Be With You”. Desi initial fanii din SUA au invocat aceasta expresie ca urare in ziua de 4 iulie, anul urmator data a fost restabilita pentru 4 mai, ca urmare a publicarii unei pagini de publicitate in ziarul The London Evening News, care continea un mesaj de felicitare adresat primei femei britanice in functia de Prim-Ministru, Margaret Thatcher, pentru castigarea alegerilor chiar pe 4 mai 1979: „May the Fourth Be With You, Maggie. Congratulations!”

De atunci, si in special in ultimii ani, fanii Star Wars au declarat ziua de 4 mai ca fiind ziua lor de sarbatoare, zi care a oferit totodata oportunitatea Lucasfilm de a recompensa comunitatea Star Warscare celebreaza in fiecare an povestea dintr-o galaxie indepartata. Astfel, din 2012, Lucasfilm incurajeaza activitatile de 4 mai, atat prin site-ul sau oficial si canalele sociale, cat si prin diverse oferte speciale si reduceri pentru produsele Star Wars.

Si pentru ca jocul de cuvinte „May the 4th Be With You” nu are aceeasi conotatie atunci cand este tradus in alte limbi, s-a adoptat ca denumire globala „Ziua Star Wars” / „Star Wars Day” pentru aceasta sarbatoare anuala.

Totodata, anul acesta, pentru prima data in Romania, vom sarbatori activ Ziua Star Wars, cu actiuni dedicate acestei zile. Asadar, toti fanii, mai mici sau mai mari, sunt asteptati luni de la ora 15:00 pana la 20:00, la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, pentru a sarbatori impreuna Ziua Star Wars.

SURSA-http://ceascadecultura.ro/ServesteArticol.aspx?idart=4609

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu