BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 20 mai 2013

OANA STOICA MUJEA -AZI IMPLINESTE 32 DE ANI

    Oana Stoica Mujea s-a nascut pe 20 mai 1981 in Pitesti. Activitatea autoarei este impresionanta, osciland intre pasiunea pentru stiintele exacte si cea pentru literatura. Activitatea literara a autoarei incepe in anul 2005, cand debuteaza cu romanul „ Stapanul - Rapirea zeilor”, in paralel cu numeroase colaborari ca redactor la reviste de cultura. In anul 2007, Oana a facut un viraj in cariera sa, si a inceput sa cocheteze cu arta scenaristica, fiind scenarist la Media Pro Pictures, iar mai apoi jurnalist de teren la Antena 1 Pitesti. 

       Oana Stoica Mujea s-a apucat de scris în clasa a V-a, când a scris o continuare în proză a serialului „Lassie”. Scriitoarea a continuat apoi să scrie versuri până la vârsta de 16 ani, având ca sursă de inspiraţie operele lui Minulescu şi ale lui Bacovia. În perioada liceului îşi dorea să devină profesoară de matematică aşa că a abandonat pentru o perioadă scrisul, dar la vârsta de 20 de ani şi-a dat seama că marea ei pasiune va rămâne proza. A urmat romanul pentru adolescenţi  “Stăpânul” cu personaje mitologice, dar diferite faţă de cărţile lui Alexandru Mitru în sensul că Zeus face tot felul de boacăne.
    În 2006 a publicat romanul în două volume “Şarama” de literatură fantastic, iar în 2008 cele două volume ale romanului ”Războiul Reginelor”, din seria Dinastiile. În 2009 a publicat romanul “Regina Elfă”. Acestea sunt romane fantastice dedicate tinerilor între 14 şi 18 ani. Personajele sunt inspirate din romanele lui J.R.R. Tolkien şi din folclorul Nordic, dar duse mult mai departe.
Oana Stoica Mujea şi-a lansa cea de-a treia carte din această serie, “Regina Arkudă şi amuletele puterii” anul trecut. “Îmi place să scriu mai mult pentru copii, sunt foarte greu de mulţumit, iar eu mă mândresc că am reuşit asta”, mărturiseşte scriitoarea.
   De la proza pentru adolescenţi, Oana Stoica Mujea a trecut repede la romane poliţiste. Volumul “Indicii anatomice” s-a bucurat de mult succes şi în trei luni s-a epuizat. Iolanda Ştireanu, personajul principal, este inspector la criminalistică şi i se cere ajutorul în cazul unei crime.

  Cartea "Regina Elfa" a fost premiată de Biblioteca Judeţeană din Deva ca fiind cea mai bună carte pentru copii a anului 2009. 
SURSE :






http://adevarul.ro;
http://www.tritonic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu