BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 10 mai 2013

189 DE ANI DE LA INAUGURAREA MUZEULUI NATIONAL GALLERY -LONDON

      Galeria Națională (National Gallery) găzduită de londonezi este o instituție de artă și, mai ales, de cultură născută din dorința de a oferi tuturor - nu doar cunoscătorilor de artă - posibilitatea îmbinării frumosului cu utilul și necesarul pentru creșterea spirituală. Nu întâmplător, chiar de la începuturile sale accesul a fost și este gratuit.
În muzeul galeriei naționale sunt reprezentate multe școli de pictură din Evul Mediu până în prima jumătate a sec. al XX-lea.


    Chiar dacă colecția sa nu este cea mai bogată (cuprinde numai 2,000 de tablouri) este unanimă convingerea că ea este selecția cea mai echilibrată și reprezentativă a picturii marilor maeștri. Muzeul este dedicat în principal picturei antice (medievale); arta modernă este un subiect abia atins.

     În 2002 piața din fața muzeului a devenit zonă pietonală, drept care a fost din nou repavată adecvat, operă  care integrează admirabil clădirea istorică cu spațiul înconjurător și încântă vizitatorul, pe care-l însoțește în mod ideal spre interiorul muzeului.
     În 2004, muzeul a mai făcut o achiziție de cartea recordurilor; în schimbul cifrei de 22 milioane de steriline  National Gallery a devenit posesorul de drept al tabloului Madonna dei garofani a lui Raffaello. Și în prezent Statul continuă să asigure fonduri guvernamentale pentru toate necesitățile galeriei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu