BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 26 august 2013

MAICA TEREZA 103 ANI DE LA NASTERE

        Maica Tereza este femeia care a schimbat definitiv istoria binelui şi a binefacerilor în secolul XX. A încercat să facă ceea ce nici o mare putere, nici o revoluţie, nici o descoperire a secolului trecut nu au putut face – să reconcilieze persoane de religii diferite pe calea binelui – a ajutorării săracilor şi a suferinzilor. 
Maica Tereza ne-a lasat o valoroasa mostenire – lectiile de viata. Iata 7 dintre acestea :

Incepe cu casa ta si cu ceea ce te inconjoara
Nu trebuie sa iesi pentru a-ti gasi calea si nu trebuie sa faci sacrificii pentru cei nevoiasi. Fa pasi mici si incadreaza-te in limite, fa ceva pentru familia ta, pentru comunitate si pentru zonele din preajma ta.
Consolideaza-ti o fundatie personala solida
Ai nevoie de concentrare si determinare atunci cand decizi sa faci ceva pentru ceilalti si pentru a schimba situatiile. Vor fi momente in care vei da gres si te vei indoi, insa puterea ta interioara te va ajuta sa ramai puternic.
Continua sa zambesti si sa iubesti
Maica Tereza intotdeauna a zambit si a iubit oamenii, chiar si cand timpurile nu au fost tocmai favorabile. Trebuie sa invatam ca orice s-ar intampla, orice probleme vom avea de infruntat, ar trebui sa le facem fata, sa zambim si sa trecem mai departe.
Nu-i judeca pe ceilalti, iubeste-i
Nu ar trebui sa judeci oamenii; fiecare este diferit si are calitati diferite. Ar trebui sa iubim si sa respectam oamenii asa cum sunt.
Intelege importanta iertarii
Iertarea ne ajuta sa mergem mai departe. Pana nu vom uita si nu vom ierta, nu vom fi capabili sa mergem mai departe. Iertarea este foarte importanta si ar trebui sa te gandesti la ea.
Lupta pentru o cauza buna
Ca membru al societatii, ai o relatie de umanitate cu ceilalti membrii. Trebuie sa-ti dedici un timp in serviciul acestei societati. Asociaza-te cu o cauza si lupta pentru ea.
Arata simpatie pentru cei mai putin norocosi
Nu ar trebui niciodata sa te lauzi sau sa fii mandru de situatia ta. Ar trebui sa multumesti stelelor caci esti binecuvantat si norocos. Schimbarea norocului se poate produce oricand. Trebuie deci sa arati simpatie pentru cei mai putin norocosi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu