BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 27 august 2013

CLAUDIU BLEONT LA 54 DE ANI

Date personale

Data si locul nasterii: 27.08.1959, Bucuresti
Functie detinuta in prezent: Actor

Cariera:


     A fost repartizat la Teatrul din Petrosani si a debutat cu piesa Un barbat si mai multe femei de Leunid Zorin, pe care a si regizat-o si care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor.
      A mai jucat aici in Anonimul Venetian de Giusepppe Berto, Intr-un parc, pe o banca de Alexander Ghelma.
      Din 1990 pana in prezent este angajat la Teatrul National din Bucuresti.
     A jucat in numeroase roluri, cum sunt Sir Andrew - A douasprezecea noapte de William Shakespeare, Tasso- Torquato Tasso de Johann Wolfgang von Goethe, pentru care a obtinut premiul pentru cel mai bun actor , Pamfilus / Byrria- Fata din Andros de Terentiu, Scipio- Caligula de Albert Camus, Billy Bibbit- Zbor deasupra unui cuib de cuci dupa Dale Wasserman, Reverend Hale- Vrajitoarele din Salem de Arthur Miller, Trofimov- Livada de visini de A. P. Cehov, Nebunul- A douasprezecea noapte de William Shakespeare, Pistetairos- Pasarile de Aristofan, etc. A colaborat cu Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon, Teatrul National Timisoara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, Teatrul National Targu Mures, Teatrul Arca, etc.
       Debutul in cinematografie a avut loc tot in 1983, cu filmul Concurs, regizat de Dan Pita, care i-a adus la Festivalul de la Costinesti premiul pentru cel mai bun actor.

       A mai jucat in Sa mori ranit din dragoste de viata, Pas in doi, Rochia alba de dantela, Polul Sud, O vara de neuitat, Femeia visurilor, Ursul. A fost distribuit si in productii internationale, cum sunt Catherine the Great, regia Paul Burgess si John-Paul Davidson, Dracula III, regia Patrick Lussier, Dracula Ressurection, regia Patrick Loussier, Anaconda 4: Trail of Blood, Born to Raise Hell.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu