BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 26 iunie 2019

CE SĂ CITIM ÎN VACANȚĂ ???

Bine ai venit în Lumea Disc! O lume formidabilă în care animalele vorbesc, sunt oameni de afaceri și își fac tot felul de planuri de îmbogățire.
Maurice este o formidabilă, bineînțeles, pisică, care alături de Keith conduce o gașcă de șobolani ce infestează orașele. Când locuitorii orașelor infestate de șobolanii lui Maurice încep să caute salvatori, hop! Maurice și Keith își fac apariția și pentru o pălărie de bani îi scapă de rozătoare!
Dar cum orice naș își are nașul, Maurice și Keith ajung într-un oraș care detestă rozătoarele! Atât de tare, încât gașca lui Maurice este în pericolul de a avea o ultimă aventură! Dacă mai pui că acolo se mai găsește și o fată guralivă care vorbește atât de mult încât pare că nici aer în plămâni nu trage, atunci e clar că rețeta pentru dezastru e completă.
Lumea Disc a lui Terry Pratchett e plină de personaje care mai de care mai bizare, mai deștepte, amuzante, care fac tot felul de trăsnăi ce nici prin gând nu-ți trec.
Lumea Disc este o planetă turtită, un fel de Pămând plat ținut în spinare de patru elefanți care stau pe carapacea unei țestoase ce plutește prin spațiu. Oau, nu?!? Ei bine, pe această planetă sunt Maurice și Keith și Malicia și multe, multe alte personaje năstrușnice care te vor face să râzi cu gura până la urechi și să ai impresia că visezi, nu că citești o carte.
Mie-mi plac foarte tare Terry Pratchett și Lumea Disc. Atât de tare încât mi-am cumpărat cărți în care artiștii au desenat peisaje leși personajele din lumea fantastica a lui Sir Terry, o lume atât de fantastică și amuzantă încât, o dată intrat în ea, nu o să mai vrei să o părăsești!
Umblă o vorbă că la un moment dat cineva a râs atât de mult la cărțile lui Terry Pratchett încât i-a ieșit buricul în afară de parcă avea o trompă de elefant. Ce zici, ai curajul să citești o carte atât de amuzantă?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu