BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 2 decembrie 2015

ZIUA INTERNATIONALA PENTRU ABOLIREA SCLAVIEI.

    Ziua internațională pentru abolirea sclaviei se celebrează, în fiecare an, la data de 2 decembrie, marcând astfel ziua la care a fost adoptată de către Adunarea Generală a ONU Convenția pentru suprimarea traficului de persoane și a exploatării prostituției altora.

    Are drept scop eradicarea formelor contemporane de sclavie, precum traficul de persoane și organe umane, exploatarea sexuală, munca forțată, exploatarea copiilor prin muncă, recrutarea forțată a copiilor pentru a-i utiliza în conflictele armate, vânzarea de copii..
Fenomenul muncii forțate este unul îngrijorător la nivel mondial, existând 21 de milioane de victime ale acestui fenomen, care creează profituri ilegale de circa 150 de miliarde de dolari în fiecare an în economia privată, scrie site-ul ONU, un.org.
     Potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Muncii, în prezent sute de mii de copii sunt folosiți ca soldați în conflictele armate, 21 de milioane de persoane sunt victime ale muncii forțate, în timp ce aproximativ 4,5 milioane sunt victime ale exploatării sexuale forțate.


SURSA-http://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/ziua-internationala-pentru-abolirea-sclaviei-marcata-pe-2-decembrie-574411.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu