BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 27 septembrie 2013

ZIUA MONDIALA A TURISMULUI

  Astăzi, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului. Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. A fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.
     Această dată a fost aleasă deoarece marchează adoptarea statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului (27 septembrie 1970), instituţie specializată a ONU, destinată promovării şi dezvoltării turismului, ce reuneşte 155 de state. 
     Astfel, an de an, OMT accentuează importanţa turismului ca factor esenţial în dezvoltarea şi prosperitatea economică şi socială. Totodată, turismul este deosebit de important şi din perspectiva relaţiilor interculturale internaţionale. 
      Tema anului 2013 - 'Turismul şi Apa - Protejarea viitorului nostru comun' - trage un semnal de alarmă asupra responsabilităţii pe care o are turismul în conservarea resurselor vitale de apă ale planetei şi necesitatea asumării unui angajament în acest sens. 
   Tema aleasă este cu atât mai potrivită cu cât anul 2013 a fost declarat Anul Internaţional al Naţiunilor Unite dedicat cooperării în domeniul apei, oferind posibilitatea de a evidenţia în continuare responsabilitatea comună a sectorului turistic la obiectivele generale de durabilitate. 
     Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public. 

surse : http://www.realitatea.net/
http://www.agerpres.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu