BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 10 noiembrie 2016

ZIUA INTERNATIONALA A STIINTEI PENTRU PACE SI DEZVOLTARE

Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare (World Science Day for Peace and Development) este marcată în fiecare an, la 10 noiembrie, sub egida UNESCO
Sărbătorirea acestei zile este un important eveniment anual, care are loc în baza angajamentului făcut la Budapesta, în 1999, în cadrul Conferinței Mondiale pentru Știință a UNESCO. Scopul acestui eveniment este de a revigora angajamentul național, cât și internațional, pentru știința în sprijinul păcii și de a întări rolul responsabil al științei în folosul societății. În acest sens, Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare reprezintă o oportunitate de a arăta publicului larg importanța științei pentru viața lor, și de asemenea, o perspectivă unică pentru cercetarea la nivel global privind pacea și dezvoltarea durabilă.
Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinței generale a UNESCO prin Rezoluția 20/31C. UNESCO colaborează cu persoane, agenții guvernamentale și organizații pentru a promova Ziua internațională a științei pentru pace și dezvoltare, în fiecare an.
A fost sărbătorită pentru prima dată în lumea întreagă la 10 noiembrie 2002, sub auspiciile UNESCO
Această zi este o ocazie pentru UNESCO de a reafirma că cercetarea științifică este o promotoare a dezvoltării economiei, culturii, societății, susținând că atenția trebuie concentrată pe discrepanțele dintre țările dezvoltate și cele în curs de dezvoltare prin acoperirea acestui deficit de cunoaștere.
UNESCO colaborează cu persoane, agenții guvernamentale și organizații pentru promovarea, în fiecare an, a acestei zile. Festivitățile dedicate acestui eveniment includ: conferințe, reuniuni, vizite la muzee, expoziții, difuzarea de postere, întruniri în instituții de învățământ, campusuri școlare sau locuri publice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu