BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 25 ianuarie 2016

IN DATA DE 27 IANUARIE 2016 -INCEPE A TREIA EDITIE A CONCURSULUI JUDETEAN " CITESTI SI CASTIGI ! "

     Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva lansează în ziua de 27 ianuarie 2016, ora 1300, la Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, a treia ediție a concursului județean de cultură generală Citești și câștigi!.
    Edițiile anterioare ale acestui concurs s-au bucurat de apreciere unanimă atât din partea concurenților, cât și din partea marelui număr de telespectatori care au urmărit în direct confruntările. Anul acesta, echipele antrenate în competiție sunt în număr de 17, de la tot atâtea colegii și licee din municipiile Brad, Deva, Hunedoara, Lupeni, Orăștie, Petroșani, Vulcan, orașul Hațeg și comuna Ilia.
    Am inițiat și organizat acest concurs de mare anvergură pentru a stimula gustul pentru lectură și cunoaștere în rândul elevilor, pentru a-i face pe aceștia să depășească paginile manualelor și să caute în permanență noi surse de informație, să-și formeze o solidă cultură generală. Organizatorul concursului, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, a formulat întrebările din marile domenii ale cunoașterii: Științe, Artă/Sport, Literatură, Geografie și Istorie. Întrebările sunt formulate în așa fel încât să fie testate atât cunoștințele dobândite în școală, cât și informațiile obținute din lectura bibliografiei, din lecturile elevilor. De aici provine, de fapt, și denumirea concursului, deoarece cu cât concurenții au citit mai mult, cu atât au șanse mai mari de a urca pe podium și de a obține premiile puse în joc. Aceste premii sunt deosebit de atractive (locul I – opt biciclete, locul II – opt tablete, locul III – opt dispozitive Kindle, cărți, trofee, diplome și premii surpriză), în valoare de aproximativ 40.000 lei, toate acestea vor putea fi oferite câștigătorilor prin generozitatea sponsorilor noștri: Cafeneaua Jos pălăria Deva, Editura Humanitas București, Editura Nemira București, Editura Trei București, Grupul Editorial Rao București, HeidelbergCement România SA, S.C. Drupo S.R.L. Călan, S.C. Top Tech S.R.L. Deva, Tritonic Grup Editorial București, www.okian.ro.
    De asemenea, trebuie precizat faptul că și această activitate culturală de mare amploare organizată de Biblioteca Județeană se desfășoară cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara.
    Și în acest an, concursul se va desfășura în perioada ianuarie-iunie, confruntările între echipele colegiilor și liceelor fiind transmise în direct de postul de televiziune Hunedoara TV.
    În data de 27 ianuarie 2016 colegiile și liceele participante vor fi repartizate în șase grupe prin tragere la sorți și se vor stabili datele confruntărilor. Concursul propriu-zis va începe în ziua de 9 martie 2016, iar finala mare va avea loc în data de 8 iunie 2016.
    Pentru publicul care va urmări confruntările dintre elevi, precizăm că prima transmisiune a concursului Citești și câștigi! va avea loc în ziua de 9 martie 2016, ora 1300.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu