BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 23 septembrie 2015

   Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva găzduieşte în perioada 19 septembrie – 19 octombrie 2015 în incinta Secţiei de Artă şi Carte Franceză un stand de carte cu vânzare al Editurii Litera din București, una dintre cele mai cunoscute edituri din România. 
   Înființată în anul 1989, Editura Litera a publicat până acum peste 4000 de titluri, într-un tiraj de aproape 46 milioane de exemplare. Oferta editorială este extrem de vastă şi, aşa cum aflăm de pe site-ul editurii, ea „este mai mult decât o editură, Litera e un mod de a înţelege cartea”. Pornind de la adevărul trist că trăim într-o lume în care cititul şi cartea au fost date uitării, Editura Litera a avut şi are curajul de a se prezenta pe piaţ
a românească de carte cu o ofertă vastă, pentru toate vârstele, gusturile şi categoriile ocupaţionale. Colecţiile Editurii Litera sunt: Ficţiune adulţi (Biblioteca pentru toţi, Lady, Carte de buzunar, Nobel, Premium, Thriller), Ficţiune pentru copii şi tineret (Adolescenţii, Cele mai frumoase poezii, Disney, Tom şi Jerry), Nonficţiune adulţi (Bestseller, Biografii, Carte de fotografie, Carte practică, Computer şi internet, Enciclopedii, Gastronomie, Ghiduri, Istorie, Mama şi copilul, Mari compozitori, Nutriţie, sănătate şi sport etc.), Nonficţiune copii şi tineret (Caiete de lucru, Copilul deştept, Dicţionare, Enciclopedii etc.), eBooks, cu importante titluri din literatura română clasică, de la Dimitrie Cantemir şi Nicolae Milescu Spătarul la I.L. Caragiale şi Ion Pillat. Se remarcă în mod deosebit ghidurile turistice, cărțile de călătorie bine documentate din seria Top 10, cu atractive destinații de vacanță. De asemenea, manualele de învățare a limbilor străine merită o mențiune aparte (English today).
Autorii pe care îi publică Editura Litera sunt autori celebri, consacraţi (Agatha Christie, Alice Munro, Osho, Gordon Ramsay etc.), dar şi scriitori care şi-au făcut aici debutul în literatură. O interesantă serie este cea dedicată creațiilor laureaților Premiului Nobel pentru Literatură.
   Cei mai tineri cititori se pot bucura de ultima serie de cărți pentru copii lansată în iulie 2015, „Academia copiilor isteți”, prin care copiii pot învăța noțiuni elementare de matematică, limba română și desen, prin metode noi.
    La standul Editurii Litera cumpărătorii vor beneficia de importante reduceri de preţ şi vor putea cumpăra titlurile dorite pentru ei sau pentru cei apropiaţi, pentru a le oferi în dar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu