BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 12 ianuarie 2015

5 ANI DE LIMBA SI CULTURA CHINEZA LA DEVA

   În urmă cu câțiva ani, Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Institutul „Confucius” din Sibiu, a pus bazele unui amplu și îndrăzneț proiect cultural-educativ menit să popularizeze, în rândurile unui numeros public, cultura și civilizația chineză, limba chineză, tradițiile și obiceiurile Chinei. 
   Atunci când am demarat acest parteneriat, am pornit de la premisa că, în ultima perioadă, a sporit interesul față de China, față de cultura și milenara civilizație a acestui stat care a cunoscut o înflorire deosebită și care se afirmă tot mai pregnant în viața economică, politică și culturală a lumii. Relațiile României cu Republica Populară Chineză, stabilite în anul 1949, s-au situat sub cele mai bune auspicii, iar județul Hunedoara, la rândul lui, are de multă vreme relații de colaborare cu entități administrative din China, domeniile de cooperare fiind multiple.
   La Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva se organizează cursuri de limbă și caligrafie chineză, a fost deschisă și funcționează cu succes o filială de limbă chineză, activitățile dedicate culturii și civilizației chineze sunt numeroase și au atras un public divers și foarte interesat de tot ceea ce înseamnă lumea chineză, cu bogatul ei tezaur spiritual și cultural.
   Anul acesta, la 29 ianuarie, vom marca împlinirea a cinci ani de funcționare, sub excelente auspicii, a cursurilor de limbă și caligrafie chineză la Deva.
    Cu acest prilej, la ora 1100 va fi deschisă oficial clasa „Confucius”, de la Liceul de Arte din Deva, clasă ai cărei elevi vor învăța limba chineză, elemente de cultură și civilizație chineză, istoria și geografia Chinei, vor primi informații utile despre această țară ce suscită tot mai mult interesul unui mare număr de oameni.
   La ora 1330, la Deva Mall, etajul trei, Salle d’Or, publicul este invitat la o interesantă întâlnire cu obiceiurile și tradițiile chinezești, un domeniu extrem de vast și de fascinant, care stârnește un interes constant.
Manifestările se vor încheia la ora 1500, la Teatrul de Artă din Deva, unde va
fi organizat un spectacol susținut de formații ale Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

SURSA -https://www.facebook.com/events/1582587738637822/?pnref=story

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu