BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 29 ianuarie 2014

OANA PELLEA -LA MULTI ANI !!!

     Oana Pellea s-a născut la 29 ianuarie 1962 în București. Este fiica Domnicăi Mihaela, născută Policrat, și a actorului român Amza Pellea (7 aprilie 1931 — 12 decembrie 1983).
     Actrița a studiat la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, actualul UNATC și a terminat studiile în promoția 1984, la clasa prof. Sanda Manu.
Majestatea Sa Regele Mihai I al României i-a acordat Oanei Pellea decorația Crucea Casei Regale a României la 25 Octombrie 2012.
   Academia Română i-a acordat Oanei Pellea premiul Aristizza Romanescu pentru cariera teatrală și cinematografică la 16 decembrie 2010.
     Oana Pellea a primit de două ori titlul de cea mai bună actriță de teatru din România. Oana Pellea a câștigat de două ori premiul Uniunii Oamenilor de Teatru din România (UNITER) pentru cea mai bună actriță și i s-a acordat premiul Fundației Culturale Române pentru Carieră Internațională Remarcabilă.
     Oana Pellea a primit numeroase premii internaționale pentru rolul principal din Stare de fapt, regia Stere Gulea, inclusiv premiile pentru Cea mai bună Actriță la Festivalul de Film de la Geneva, premiul Orașului Geneva, la Festivalul Filmului Politic de la San Marino și la Festivalul Internațional de Film "Vulturul de Aur" din Batumi, Georgia. Munca sa cinematografică a inclus "Unde la Soare e frig" al lui Bogdan Dreyer, la fel ca și filmele regizate de Alexandru TatosDan PițaStere Gulea și Ion Popescu Gopo
    De cativa ani, Oana Pellea este implicată în evenimente dedicate comunitații business din România, ca speaker principal, în special în conferințe de comunicare.
    Mesajele ei inspiraționale, îmbogățite de experiența sa artistică, motivează oamenii și îi susține în procesul de dezvoltare personală.

"Trăim într-o lume în care ne lipsesc din ce în ce mai mult modelele. Din şcoală, din familie, din profesie, din societate. Şi dacă ele există, preferă să rămână discrete, tăcute. Discreţia însă permite înclinarea balanţei spre false valori, mediocritate, copierea unor false modele."
Oana Pellea



SURSA http://ro.wikipedia.org/wiki/Oana_Pellea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu