BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 17 ianuarie 2014

UNIREA PRINCIPATELOR ROMANE



   Ca în fiecare an, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva întâmpină şi serbează și anul acesta, la 24 ianuarie, Ziua Unirii Principatelor Române. Manifestările dedicate acestui important moment din istoria noastră au scopul de a menține vie în conștiințele tuturor, în special în sufletele tinerilor, importanța Unirii de la 24 ianuarie 1859, de a evoca figurile luminoase ale celor care au făurit Unirea. A devenit deja o tradiţie ca această sărbătoare dragă inimilor noastre să fie marcată printr-o serie de evenimente desfăşurate pe parcursul zilei de 24 ianuarie. De-a lungul anilor, Biblioteca noastră a realizat o foarte bună colaborare cu şcolile din Deva, parteneriatul pe care l-am iniţiat funcţionează foarte bine şi, an de an, la manifestările dedicate unirii vine un număr din ce în ce mai mare de elevi. Împreună cu ei, tineri și vârstnici, dascăli și elevi, împărtăşim emoţia acestei zile ce ocupă un loc aparte în sufletele românilor.
Anul acesta, manifestările din ziua de 24 ianuarie vor începe la ora 1000, în curtea Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva unde se va dansa, ca în fiecare an, Hora Unirii. Este unul dintre cele mai plăcute şi mai emoționante momente, toţi cei care se prind în horă, elevi şi bibliotecari, profesori şi cititori ai noştri, reînviind parcă unirea în cuget şi simţiri pe care au făurit-o înaintaşii noştri. La Hora Unirii din acest an vor lua parte elevi de la gimnaziile și liceele din Deva.
În continuare, la ora 1030, în incinta Sălii de Lectură a Bibliotecii Județene, elevilor de gimnaziu prezenți în sală li se va oferi prilejul să urmărească, în imagini, Povestea Unirii. De asemenea, expoziția de carte dedicată Unirii va întregi atmosfera de sărbătoare.
La ora 1330, în Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, elevilor din câteva licee devene li se va prezenta portretul lui Alexandru Ioan Cuza.
În finalul prezentării, elevilor li se vor adresa întrebări legate de Unirea din 1859, cei care vor răspunde corect fiind recompensaţi cu premii constând în diplome și cărţi oferite de Bibliotecă.
Suntem siguri că, şi în acest an, evocarea Unirii Principatelor Române va atrage un numeros public şi vom avea ocazia „să dăm mână cu mână” cu toţi cei care iubesc istoria acestui popor.
SURSA https://www.facebook.com/events/261501554005572/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu