BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 9 ianuarie 2014

EMINESCIANA

    Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a ajuns anul acesta la cea de-a V-a ediție a manifestării omagiale desfășurate sub genericul Eminesciana. La fiecare mijloc de ianuarie, de ziua nașterii Poetului Național, de Ziua Culturii Române, se organizează activități menite să păstreze vie în sufletele noastre opera lui Mihai Eminescu.
    Anul acesta, manifestările din ziua de 15 ianuarie se vor desfășura după următorul program:
     Ora 1000, în Parcul Cetății Deva se va rosti un cuvânt de evocare, urmat de corul Lira al Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, condus de prof. Iov Lazăr, care va oferi un florilegiu de cântece pe versuri de Eminescu și, în final, se vor depune flori la statuia poetului.
    Ora 1300, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene va avea loc un concurs cu tema Nemuritorul Eminescu la care vor lua parte elevi din liceele din Deva.
    Ora 1800, în sala Teatrului de Artă din Deva se va desfășura spectacolul de poezie și muzică Dor de Eminescu, un moment de puternică vibrație artistică marcat de participarea extraordinară a doi mari artiști: actorul Ion Caramitru va recita versuri eminesciene, acompaniat de clarinetistul Aurelian-Octav Popa. Poezia și muzica se vor îngemăna într-o formulă scenică originală, în care cuvântul rostit se va împleti cu acordurile clarinetului, rezultatul fiind un spectacol cu totul deosebit. Va fi momentul de maximă încărcătură emoțională, prezența celor două mari personalități fiind un eveniment cu totul special pentru toți iubitorii de poezie, de frumos, pentru toți cei care îl iubesc pe Eminescu.
SURSA http://www.bibliotecadeva.ro/viitoare.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu