BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 16 iunie 2016

ZIUA COPILULUI AFRICAN

Marcata in fiecare an in 16 iunie, Ziua Internationala a Copilului din Africa a fost sarbatorita prima data in 1991 la initiativa Organizatiei Unitatii Africane.
În ziua de 16 iunie 1976, în Africa de Sud, mii de copii şi elevi au ieşit în stradă pentru a-şi revendica dreptul la o educaţie de calitate şi dreptul de a învăţa în limba lor maternă.
Autorităţile au deschis focul împotriva protestatarilor şi câteva sute de copii au fost ucişi. În săptămânile care au urmat zilei de 16 iunie, mai multe mii de oameni s-au alăturat revoltelor: peste o mie de persoane au fost rănite, alte aproape o sută au fost ucise.
În fiecare an UNICEF celebrează această zi printr-un Summit la care ia parte Grupul celor Opt, G8.

SURSA-http://www.radiocraiova.ro/ziua-copilului-african/

Un comentariu:

 1. Creditorii și creditele ipotecare limitate pentru credite mici și mari de împrumut La rata dobânzii de 2%.

  Aveți nevoie de un împrumut pentru a începe o afacere sau pentru a vă plăti facturile ?, Oferim toate tipurile de împrumuturi, împrumuturi private,
    împrumuturi comerciale și personale cu rate ale dobânzii foarte scăzute, la un nivel scăzut de 2%, într-un an până la 30 de ani, perioadă de rambursare oriunde în lume. Oferim împrumuturi cuprinse între 1000 și orice sumă pe care o solicitați, contactați-ne astăzi.

  oceanfmortgages@gmail.com
  imalejohnny@gmail.com
  oceanfmortgages@gmail.com
  +1 518 502 5732

  RăspundețiȘtergere