BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 7 aprilie 2015

IN 22 APRILIE VA INVITAM LA LANSAREA CARTII "COPIII PAMANTULUI "DE EDY MOTATAIANU

      Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 22 aprilie 2015, ora 11.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d'Or, o noua intalnire cu artistul si scriitorul Edy Motataianu care isi va lansa recenta carte intitulata "Copiii Pamantului".
     Lansarea are loc chiar de Ziua Internationala a Pamantului, autorul facand un apel, prin intermediul personajelor cartii, la o atitudine protectoare si prietenoasa fata de natura inconjuratoare, fata de planeta pe care traim cu totii.
    Cartea este o continuare a aventurilor si pataniilor lui Ionel Bocanel, in care se intalnesc personajele binecunoscute de cei care au citit precedentele carti si piese de teatru ale lui Edy Motataianu. Autorul ofera si o varianta dramatizata a povestirii "Copiii Pamantului", varianta care se preteaza la o punere in scena de catre copii, sub indrumarea profesorilor.
     Personajele povestirii fac pledoarii explicite pentru pastrarea sanatatii mediului, pentru o atitudine respectuoasa fata de Pamant. Grija fata de Natura este exprimata de Zana Naturii, care spune: "Cu cat o vom murdari mai tare, cu atat (...) mai greu se va putea curata singura... Iar daca Natura e murdara, nu mai e frumoasa si nici sanatoasa."
    Cartea lui Edy Motataianu se adreseaza, dupa cum autorul insusi spune, copiilor intre 3 si 93 de ani, toti fiind chemati sa vegheze la pastrarea unui mediu inconjurator curat si nepoluat.
      La final va avea loc si un moment artistic sustinut de trupa "Cu Mot… in frunte", intitulat "Bocanel cel murdarel si Zana Naturii", precum si o sesiune de autografe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu