BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 10 aprilie 2015

NOUTATI ....LITERATURA FANTASY...

SERIA FEDELINII

   Micuțul Cahyl vede lumina zilei pe marginea unei bălţi, vegheat de cei cinci Părinţi Fondatori, alături de mii de alţi larvelini. Însă el este unic: s-a născut fără semnul care anunţă apartenenţa la una dintre cele cinci caste ale fedelinilor. Într-o societate complexă, dominată de tradiţii, în care fiecare membru al comunităţii are un rol bine stabilit, Cahyl se simte însingurat şi dezorientat. Nu aparţine niciunei caste, iar în curând îşi descoperă un dar surprinzător şi chinuitor: aude gândurile celor din jur şi simte ce simt ceilalţi.
      În timp ce aşteaptă ceremonia care îi va marca trecerea la maturitate şi îi va permite să îşi folosească aripile, Cahyl învaţă regulile de căpătâi ale fedelinilor, trăieşte cu teroarea raidurilor migratorilor şi a unui posibil atac din partea gordemalilor, se îndrăgosteşte şi se întâlneşte pe ascuns cu Glark, singurul lui prieten adevărat, un gordemal care l-a salvat de la moarte. Când Părinţii Fondatori descoperă că tânărul fedelin nu poartă semnul niciunei caste, Cahyl se trezeşte în conflict cu semenii lui şi se vede obligat să ia o hotărâre dureroasă, care îi va marca viaţa pentru totdeauna.

    În urma unor evenimente tulburătoare, micul fedelin Cahyl și gordemalul Glark au decis să fugă împreună de acasă. Întorcând spatele lumii, cei doi prieteni se afundă în pădure, cu speranța că vor trăi aventura vieții lor. Dar vor afla destul de repede că libertatea are un preț: dușmanii lor sunt numeroși, pericolele care îi pândesc sunt la tot pasul, iar în fața lor se întinde necunoscutul. Aventura lui Cahyl și Glark ia o întorsătură cu totul neașteptată când cei doi descoperă existența unui complot sinistru, care riscă să distrugă pacea fragilă dintre popoarele lor. Ce ar trebui să facă cei doi prieteni? Să meargă mai departe pe drumul nesigur pe care și l-au ales sau să se întoarcă să-și avertizeze semenii care îi consideră niște trădători? Sau poate că este deja prea târziu, iar răul a fost făcut...  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu