BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 28 martie 2013

VIRGINIA WOOLF-72 DE ANI DE LA MOARTEA SCRIITOAREI








       Virginia Woolf (nume original: Adeline Virginia Stephen, n. 25 ianuarie 1882Londra- d. 28 martie 1941) a fost o scriitoare engleză,eseistăfeministă, editoare și scriitoare de povești, cunoscută drept una dintre figurile moderniste literare de frunte ale secolului al XX-lea.
      În perioada interbelică, Virginia Woolf a fost o personalitate marcantă în societatea literară din Londra și membru al Grupului Bloomsbury. Operele ei cele mai renumite includ: Doamna Dalloway(1925), Spre far (1927), Orlando (1928) și eseul de dimensiunea unei cărți A Room of One's Own (1929), cu faimosul său dicton: "O femeie trebuie să dispună de bani și de o cameră separată, dacă vrea să scrie ficțiune".
      Operele ei au fost traduse în mai mult de 50 de limbi, de scriitori de talia lui Jorge Luis Borges și Marguerite Yourcenar.
     Pe data de 28 martie 1941, Woolf s-a sinucis. Ea și-a îmbrăcat paltonul, i-a umplut buzunarele cu pietre și a intrat în rîul Ouse din apropierea casei sale, unde s-a înnecat. Soțul ei a înmormîntat rămășițele ei incinerate sub un copac în grădina din Monk's House, casa lor din RodmellSussex.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu