BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 10 mai 2018

NOUTATI DE LA YOUNGART

Acţiunea din „Cartea verii” se petrece pe o insulă mică din Golful Finlandei unde Sophia, o fetiţă, îşi petrece vacanţa de vară împreună cu bunica ei. Cartea este împărţită în 22 de poveşti scurte, fiecare ilustrând câte o aventură a Sophiei.
   Vic sufera de sindromul Moebius si e super-destept. Coco e o rapperita de treisprezece ani care injura intruna. Baz este un fost hot de masini si, impreuna cu fratele sau Zuz, care nu vorbeste decat pocnind din degete, au emigrat amandoi din Africa in urma uratului razboi din Congo. Mad este frumoasa misterioasa de care se indragosteste Vic. Toti cinci au trecut in viata lor prin deziluzie, pierdere sau violenta, dar isi gasesc unii in altii salvarea improbabila.
    O poveste inteligenta despre foamea de prietenie care a ajuns instant bestseller New York Times.

 Aventuri de neuitat, tărâmuri exotice neexplorate de nimeni, viață trăită fără o plasă de siguranță – iată ce își dorește Tom, tânărul englez de 23 de ani, de când se știe. Așa că atunci când i se oferă o slujbă de professor resident într-o școală din Argentina, nu mai stă pe gânduri. Se îmbarcă în primul avion, în ciuda situației politice și economice instabile care domnește în America de Sud în acei ani. La multe se așteaptă Tom de la călătoria vieții sale, dar să-și lege destinul de un pinguin Magellan pe care-l salvează de la moarte, nu. Și totuși, această întâlnire pe care i-o rezervă soarta se dovedește a fi providențială; și nu doar pentru Tom, ci pentru toți cei cu ale căror vieți micul pinguin intră în contact.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu