BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 24 septembrie 2018

ZIUA INTERNATIONALA A PACII

Pe 21 septembrie se serbează Ziua Internaţională a Păcii, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor şi cooperării între oameni.
Această zi a fost infiitata pentru a promova pacea în lume şi în casele noastre, pentru a pune capăt violenţei din comunităţile în care trăim şi din şcoli. Această zi se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societăţii – autorităţi, instituţii internaţionale precum Naţiunile Unite, organizaţii regionale, organizaţii neguvernamentale nonprofit şi cetăţenilor.
Din 1981 şi până astăzi, milioane de oameni au ajuns să serbeze această zi, în toate colţurile lumii. Evenimentele desfăşurate variază de la întâlniri ale conducătorilor de stat, conferinţe, adoptarea de rezoluţii, la trimiterea de ajutoare medicale în zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunări publice şi concerte la care participă mii de oameni. Pentru a inaugura ziua, Clopotul Pacii este tras la Sediul Natiunilor Unite. Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele.
Din 2005, Ziua Internaţională a Păcii capăta o nouă însemnătate – devine o zi în care încetează conflictele armate, focurile şi violenta timp de 24 de ore.
SURSA-https://jurnalspiritual.eu/21-septembrie-ziua-internationa…/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu