BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 15 februarie 2019

OPRAH WINFREY LA 65 DE ANI

Oprah Winfrey a fost catalogată drept “cea mai puternică femeie din lume, fără doar şi poate”, de către CNN şi revista “Time”, “una dintre cele 100 de persoane care au influenţat secolul XX” sau “cea mai influentă persoană din lume”, între 2004 şi 2011. Ajunsă la 65 de ani, pe care ii sarbatoreste azi, Oprah continuă să scrie istorie.
Departe de a-şi arăta vârsta, “regina talk show-urilor” pare plină de energie, lucru demonstrat de numeroasele proiecte în care este implicată. Dar lucrurile nu au stat mereu aşa…
Copilăria vedetei a reprezentat o pată neagră a trecutului său. Crescând în Kosciusko, Mississippi, copilăria lui Oprah nu a fost foarte diferită de cea a copiilor din Africa de Sud. Ea a locuit într-o fermă, fiind crescută de către bunica ei într-un spirit religios. La numai nouă ani, a fost abuzată sexual de unchiul ei, un văr şi un prieten de familie. Ba mai mult, la 14 ani a născut un copil, însă acesta nu a supravieţuit. Mărturisirea a fost făcută în anul 1986, în cadrul unui episod al emisiunii sale care avea ca temă abuzul sexual. La aflarea veştii, familia ei a refuzat să facă comentarii, iar, de multe ori, Oprah a motivat că a ales să nu fie mamă tocmai pentru că nu a fost corect îngrijită în copilărie.
Şi cu toate astea… Oprah reuşeşte să meargă mai departe. Lasă în urmă copilăria traumatizantă şi cu paşi înceţi, dar siguri, Oprah urcă pe scara succesului. În custodia tatălui, Oprah reuşeşte să iasă la suprafaţă. Termină liceul din Nashville cu note excelente, urmează Facultatea din Tennesse în 1971, unde primeşte o bursă de merit. La 17 ani a câştigat titlul de Miss Black Tennessee şi a fost cooptată la postul de radio din Nashville, devenind în scurt timp co-prezentatoarea programului de ştiri de pe canalul WJZ-TV, din Baltimore, iar mai târziu, co-prezentatoarea unui show intitulat “People are Talking”.
În 1984 s-a mutat la Chicago, unde a prezentat show-ul matinal “WLS-TV”. În mai puţin de o lună, emisiunea a devenit cel mai vizionat talk-show local. Ulterior, durata acestuia a fost prelungită, iar talk-showul a fost redenumit “The Oprah Winfrey Show”. Începand cu 8 septembrie 1986, s-a transformat într-o emisiune difuzată la nivel naţional, devenind cel mai vizionat show din istoria televiziunii şi câştigând mai multe premii Emmy.
În ciuda succesului enorm de care se bucura, Oprah a avut mult de luptat cu proprii demoni. Ea a avut foarte mult de suferit din cauza dietelor la care s-a supus o viaţă întreagă. Încă de când şi-a început talk-show-ul a avut obsesia kilogramelor şi a ţinut zeci de cure de slăbire. Greutatea ei a fost tot timpul oscilantă. În 1988, în timpul unei emisiuni, Oprah a apărut trăgând după ea o maşinuţă pe care se aflau echivalentul a 30 kg de grăsime, eliminate în patru luni cu ajutorul unor cocktail-uri de slăbit.
În scurt timp, a început să se îngraşe pâna când, în 1992, a ajuns la 107 kilograme, cea mai mare greutate pe care a avut-o vreodată.
După o viaţă amoroasa controversată şi zbuciumată (condimentată cu droguri şi cu episoade de lesbianism), Oprah şi-a găsit liniştea alături de actualul ei iubit. În prezent, Oprah trăieşte alături de Stedman Graham, cu care este împreună din 1986. Deşi în 1992 s-au logodit, cei doi nu s-au căsătorit nici până în ziua de azi.
Una dintre cele mai bogate femei din lume, Oprah a fost catalogată, pentru anul 2014, de Forbes, drept cea de-a doua cea mai influentă personalitate din Statele Unite ale Americii, după regizorul Steven Spielberg. După ce în urmă cu un an a ocupat primul loc, revista a motivat “decăderea“ vedetei ca urmare a retragerii din lumina reflectoarelor pentru a se ocupa de postul de televiziune prin cablu OWN pe care îl deţine.
“Ea este femeia alpha din această ţară (Statele Unite ale Americii). Are mai multă credibilitate decât preşedintele“, aprecia “New York Times“. În 2010, revista “Life“ a inclus-o pe Winfrey în topul celor 100 de personalităţi care au schimbat lumea, alături de Iisus Hristos sau Elvis Presley.
Pe de altă parte, Oprah Winfrey continuă să se menţină în fruntea topului celor mai bine plătite celebrităţi din industria de divertisment, având proprietăţi răspândite pe tot întinsul Americii. Nu a uitat niciodată de unde a plecat, iar activitatea ei caritabilă a fost recompensată în 2011 cu un premiu Oscar pentru actiunile sale umanitare.
sursa-http://www.unica.ro/…/oprah-winfrey-cea-mai-puternica-femei…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu