BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

joi, 5 decembrie 2013

WALT DISNEY -112 ANI DE LA NASTERE

     Walter Elias Disney (n. 5 decembrie1901 - d. 15 decembrie1966) a fost un regizor, producător, animator, scenarist și antreprenor american , câștigător de 22 de ori al premiilor Oscar. Numele său este unul comun în orice casă americană și este cunoscut mai ales în rândul copiilor.
      El a fost fiul Florei și al lui Elias Disney și a avut trei frați și o surioară. Fiind co-fondator (alături de fratele său, Roy O. Disney) al studioului Walt Disney Productions, Walt a devenit unul din cei mai cunoscuți producători de film din lume. Compania sa, cunoscută acum sub numele de The Walt Disney Company, are venituri anuale de peste 30 de miliarde de dolari.
      Walt Disney este cunoscut mai ales ca și producător de film, precum și ca un inovator al animației și al parcurilor tematice. A fost nominalizat la 61 de premii Oscar și la sapte premii Emmy, deținând recordul pentru cele mai multe nominalizări la Oscar.
      Disney și echipa sa a creat unele din cele mai celebre filme din lume și unele din cele mai cunoscute personaje, inclusiv cel pe care majoritatea îl consideră alter-ego-ul său, Mickey Mouse.
       Walt Disney a murit de cancer pulmonar la 15 decembrie1966, cu cinci ani inaintea deschiderii megaproiectului Walt Disney World din Florida.
SURSA -WIKIPEDIA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu