BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 17 octombrie 2014

ZIUA INTERNATIONALA PENTRU ERADICAREA SARACIEI.

   In fiecare an, pe 17 octombrie este marcata Ziua Internationala pentru Eradicarea Saraciei. Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (O.N.U.) a hotarat, prin rezolutia 47/196 din data de 22 decembrie 1992, marcarea “Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei”.  
   Banca Mondiala estimeaza ca aproximativ 1,3 miliarde de oameni din intreaga lume traiesc in saracie ( cu putin peste 1 dolar pe zi), iar cele mai recente date furnizate de Organizatia pentru Alimente si Agricultura arata ca, din totalul populatiei globale, de 7 miliarde de oameni, aproximativ 925 de milioane sufera din cauza foametei, saracia avand un rol determinant in decesul a cel putin 5 milioane de copii, in fiecare an, in intreaga lume.
  Cu ocazia Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania -  InfoCons isi exprima profunda consideratie fata de acest prilej de reconstientizare a rolului pe care fiecare din noi il are pentru diminuarea unora dintre cele mai mari probleme cu care se confrunta mediile defavorizate din tarile in curs de dezvoltare.
   Sa adoptam asadar, cu ocazia acestei zile, atitudine si sa alegem consumul responsabil!
SURSA -http://www.protectia-consumatorilor.ro/17-octombrie-ziua-internationala-pentru-eradicarea-saraciei/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu