BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

miercuri, 1 octombrie 2014

ZIUA INTERNATIONALA A MUZICII

"Muzica este o lege morală. Ea dă sufletul universului, aripi gândirii, avânt închipuirii, farmec tinereţii, viaţă şi veselie tuturor lucrurilor. Ea este esenţa ordinii, înălţând către tot ce este bun, drept şi frumos." (Platon)
    

    Muzica nu are frontiere. E imposibil să nu-ţi placă, fie ca e vorba de rock, rap, pop, hip-hop sau oricare alt gen, fie că o asculţi în căşti sau direct la difuzoare, fie că dansezi sau nu atunci când o asculţi, muzica e prezentă în viaţa de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. De la muzica de cameră până la muzica electronică, arta pe care Pitagora o includea printre “ştiinţele numărului” e nemuritoare.
    Ziua internaţională a Muzicii este celebrată în fiecare an la începutul lunii octombrie. Sărbătoarea a fost proclamată de UNESCO în anul 1975.
Propunerea de a avea o 'Zi Internaţională a Muzicii' a venit de la renumitul violonist şi dirijor Yehudi Menuhin, susţinut şi de Boris Yarutsowski, preşedintele Consiliului Internaţional al Muzicii. Cei doi au trimis o scrisoare deschisă Consiliului, în anul 1974, în care au cerut o zi specială în numele muzicii.
Intenţia zilei este de a încuraja artele muzicale, aplicarea idealurilor UNESCO de pace şi dezvoltare a culturilor, precum şi promovarea Consiliului Internaţional al Muzicii şi a organizaţiilor internaţionale membre UNESCO.


SURSA http://www.libertatea.ro/detalii/articol/astazi-se-sarbatoreste-ziua-internationala-a-muzicii-305542.html#ixzz3Ern6jASl

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu