BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

sâmbătă, 20 aprilie 2019

„PRIETENIE … PE O … SFOARĂ …”

Ziua Internaţională a Cărții pentru Copii și Tineret, săbătorită în fiecare an în 2 aprilie, este prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi pentru stimularea dorinței de lectură a celor mai mici cititori. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii – ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen. Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene „George Barițiu” Brașov a inițiat un parteneriat educațional național dedicat zilei de 2 aprilie „PRIETENIE … PE O … SFOARĂ …”.
Astfel, în perioada 2 aprilie – 31 mai 2019, Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara - Deva așteaptă copiii pentru a ilustra povestea lui Carlo Collodi, „Pinocchio”, activitate care se derulează în cadrul proiectului mai sus amintit.
În cadrul activității, copiii vor viziona o prezentare cu viața și opera lui Carlo Collodi, vor lectura povestea Pinocchio, apoi vor realiza desenele corespunzătoare. Desenele realizate de copii vor fi selectate și ulterior expediate către celelalte biblioteci județene partenere (câte 5 pentru fiecare bibliotecă implicată în proiect), care vor constitui expoziţii. La rândul lor, celelalte biblioteci vor proceda în același fel. Astfel, fiecare dintre expoziții va conține câte 5 desene de la fiecare bibliotecă județeană participantă. Desenele vor fi expuse pe o … sfoară.
Pentru o bună desfășurare, cadrele didactice interesate vor face o programare în prealabil la Secția de Împrumut Carte pentru Copii a Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu