BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 5 august 2016

MARILYN MONROE-54 DE ANI DE LA MOARTEA SA

      În 5 august 1962, întreaga lume suspina la vestea morţii „sex simbolului” Marilyn Monroe. Actriţa, în vârstă de 36 de ani, a fost găsită fără suflare de femeia de serviciu Eunice Murray, care l-a chemat imediat pe psihiatrul artistei, Ralph Greeson. Vedeta se afla în dormitorul locuinţei ei din cartierul Brentwood, Los Angeles. Teoriile din jurul morţii ei nu au dispărut nici după 54 de ani de la tragedie.

     Una dintre cele mai populare speculaţii în privinţa morţii lui Marilyn Monroe este că artista suferea de o depresie severă şi, din această cauză, s-ar fi sinucis. În sprijinul acestei teorii vine faptul că vedeta a fost găsită în patul ei, cu faţa în jos, şi cu mai multe cutii cu pastile lângă pat.
„Domnişoara Monroe suferea de o tulburare psihică de multă vreme”, a spus medicul legist, care a precizat că Monroe a mai avut tentative de suicid, dar a fost salvată.
Totuşi, teoria suicidului starului hollywoodian nu este convingătoare pentru toată lumea. Actriţa Kelli Garner, care a jucat în rolul vedetei în documentarul „Viaţa secretă a lui Marilyn Monroe”, a spus, într-un interviu pentru FoxNews.com, că nu vrea să creadă în această speculaţie. „Am auzit atât de multe lucruri. Nu vreau să cred că s-a sinucis”, a spus Garner.
A doua teorie este că Marilyn Monroe ar fi murit în urma unei supradoze. Nu ar fi fost prima dată când starul ar fi luat o supradoză de medicamente, potrivit U.K.’s Metro.
Însă, în urma autopsiei, nu au fost găsite pastile în stomacul actriţei. În plus, în cameră nu a fost găsit niciun lichid cu care Monroe ar fi putut înghiţi pastilele de lângă patul ei.
Mai mult, nu au fost găsite urme de vomă – o reacţie des întâlnită în urma unei supradoze.
Cu toate acestea, cea mai populară speculaţie în privinţa morţii starului hollywoodian este că Monroe ar fi fost, de fapt, ucisă printr-o clismă letală. Călăii artistei ar fi fost preşedintele american John F. Kennedy  şi fratele lui, Robert Francis Kennedy, cu care Monroe ar fi avut aventuri.
În cartea „Uciderea lui Marilyn Monroe: Caz soluţionat”, autorii Jay Margolis şi Richard Buskin susţin că uciderea lui Marilyn Monroe a fost orchestrată de Robert Kennedy şi cumnatul lui, actorul Peter Lawford, după ce Monroe ar fi ameninţat că va dezvălui secrete de corupţie politică, pe care ei Kennedy i le-ar fi dezvăluit.
„Bobby Kennedy era hotărât să o facă să tacă, indiferent de consecinţe. A fost cel mai nebunesc lucru pe care l-a făcut, iar eu am fost suficient de nebun ca să las acest lucru să se întâmple”, a spus Lawford după moartea actriţei, potrivit Daily Mail.
Teoria crimei este completată de implicarea mafiei, care fie ar fi omorât-o pe Marilyn Monroe astfel încât să pară că fraţii Kennedy au fost vinovaţii fie ar fi ucis-o pe actriţă pentru cei doi politicieni americani.   
SURSA-http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/monden/galerie-foto--marilyn-monroe--388285

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu