BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 6 aprilie 2015

"O JUCARIE PENTRU FIECARE"

   În urmă cu doi ani, în preajma Zilei Internaționale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a inițiat un generos demers ce a avut în vedere copiii aflați în centrele de plasament din județul Hunedoara. 
   Am pornit de la ideea că fiecare copil are dreptul la bucurie, are dreptul să crească într-un mediu cât mai apropiat de cel familial. Copiii instituționalizați resimt o acută nevoie de căldură sufletească. Tocmai de aceea, am lansat campania O jucărie pentru fiecare, am distribuit afișe prin oraș, făcând apel la bunăvoința și generozitatea oamenilor pentru a le dărui jucării copiilor aflați în centre de plasament și în alte locații de acest gen. 
   Impactul acestui demers a fost cu totul deosebit, numărul celor care au venit cu jucării pentru copiii necăjiți a fost mult peste așteptările noastre. De asemenea, copiii din centrele de plasament din Brad, Orăștie, Hațeg, Hunedoara, Lupeni, Vulcan și Deva s-au bucurat și ne-au fost extrem de recunoscători pentru momentele unice pe care le-au trăit atunci când au primit jucăriile.
   Tocmai pentru că această inițiativă a Bibliotecii s-a bucurat de mare succes, intenționăm să continuăm și în anul 2015 acțiunea de strângere de jucării pentru copiii aflați în situații dificile, lipsiți de căldura părintească. Suntem siguri că și în acest an, oameni de toate vârstele și categoriile sociale vor da dovadă de promptitudine, entuziasm și multă generozitate față de copiii cărora le este destinată acțiunea O jucărie pentru fiecare. Printr-un gest aparent mărunt acești oameni vor aduce un strop de bucurie în sufletele copiilor, un zâmbet pe buzele lor.
   Pe această cale, îi anunțăm pe toți cei care vor să le dăruiască acestor copii jucării că sunt așteptați la Secția de Artă și Carte Franceză a Bibliotecii, unde se va afla un centru de colectare a jucăriilor, în perioada 14 aprilie – 28 mai 2015, de luni până vineri între orele 1000 și 1800, iar sâmbăta între orele 900 și 1400.
   Este o inițiativă cu care ne mândrim, o inițiativă pe care o continuăm și prin care, încă o dată, ne dovedim implicarea în viața comunității.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu