BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

vineri, 27 noiembrie 2015

ISABELA HASA -LANSARE DE CARTE

     Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara-Deva organizeaza, in ziua de 8 decembrie 2015, ora 11.00, in incinta Deva Mall, etajul 4, Salle d'Or, un eveniment special dedicat celor mai mici cititori ai ei.
    Isabela Hasa, cunoscuta actrita a Teatrului de Arta din Deva, vine in fata publicului, si in mod deosebit a copiilor, cu o carte pe care a intitulat-o Iubire fara cuvinte. Este o carte plina de sensibilitate si duiosie, o carte de care se vor bucura nu doar copiii, ci si toti cei care iubesc animalele si in mod deosebit cainii, acesti prieteni devotati si afectuosi ai omului, animale care nu intotdeauna se bucura de o soarta buna. Cartea, care cuprinde o mica povestire izvorata din realitate despre catelusii Ricko si Linda, este completata cu pagini pe care copiii sunt invitati sa le coloreze.
     Actrita Isabela Hasa este un nume binecunoscut al scenei devene. Este absolventa Liceului Pedagogic din Odorheiul Secuiesc si a Liceului Industrial Toplita, licentiata Facultatii de Teatru si Televiziune a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca si a Facultatii de Jurnalism, Comunicare si Relatii Publice, Bucuresti. Este detinatoare a unei diplome de trainer conferita de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului si M.M.F.P.S.
      Pasionata de teatru, s-a dedicat scenei de la o varsta foarte frageda. Are o indelungata cariera teatrala desfasurata, in perioada 1986-2013, pe scena Teatrului de Arta din Deva. In perioada 2000-2007, a fost sefa Sectiei actori, in perioada 2009-2013 a fost director, Secretar de platou si, intre 2000 si 2013, a facut parte din Consiliul Artistic si Consiliul Administrativ al teatrului.
     A detinut roluri principale in peste 45 de piese din dramaturgia romaneasca si universala, spectacole de revista, comedie, cabaret politic, drama, monodrama, spectacole pentru copii. In perioada 1996-2000 a participat la Festivalul Teatrelor de Revista organizat la Constanta. Are colaborari cu posturile locale de radio si televiziune, fiind invitata in diverse emisiuni culturale. A prezentat Festivalul de umor ,,Liviu Oros", editiile 1992 -1995; Festivalul International ,,Ecofest Junior", 2008-2013. A prezidat juriul Festivalului "Actori Vestiti". A sustinut spectacole alaturi de mari actori romani: Stela Popescu, Alexandru Arsinel, Mitica Popescu, Ion Dichiseanu, Horia serbanescu, Puiu Calinescu s.a. A conceput costumele din spectacolul "Nastratin Hogea" de Anton Pann. A organizat un workshop impreuna cu regizorul suedez Frank Kelber.
      Este membra a Uniunii Teatrale din Romania si a CREDIDAM.
Este autoarea lucrarii Teatrul devean la moment aniversar, prefatata de criticul si istoricul literar prof. univ. dr. Valeriu Rapeanu, si coautoarea capitolului "Societatea pentru fond de teatru roman si viata teatrala" din lucrarea Judetul Hunedoara, monografie.
A semnat eseuri in revistele de cultura Ardealul Literar, Vox Libri, Noua Provincia Corvina etc.
I s-au acordat: Diploma de recunostinta din partea Ministerului Culturii si Cultelor, Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara; Diploma de excelenta din partea Asociatiei "Pro Isis"; cinci medalii de excelenta; Diploma de apreciere din partea Asociatiei "Cuviosul Arsenie Boca" etc.
Aceasta lansare de carte se doreste a fi si un dar oferit copiilor in asteptarea Sarbatorii de Craciun.
Cu prilejul acestei lansari, autoarea va sustine si o sesiune de autografe.

Un comentariu:

  1. Frumos si nobil.

    "Ce faci pentru tine, dispare odată cu tine, ce faci pentru alţii, rămâne pentru eternitate". - (Albert Einstein)

    RăspundețiȘtergere