BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 3 decembrie 2013

ZIUA INTERNATIONALA A PERSOANELOR CU DIZABILITATI

    Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite în anul 1992, pentru a marca încheierea Deceniului Naţiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap.
    Cei zece ani au constituit o perioadă de conştientizare, de dezvoltare şi implementare a unor programe destinate îmbunătăţirii situaţiei acestei categorii sociale defavorizate.
    Între misiunile acestei organizaţii, se regăseşte şi îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru persoanele cu handicap, prin eforturi naţionale, regionale şi globale.
   Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi are ca obiectiv promovarea înţelegerii în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu handicap şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora. 
     Este o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse sfere de activitate. Prin aceasta se încearcă, de asemenea, sensibilizarea opiniei publice cu privire la avantajele care ar rezulta din integrarea persoanelor cu handicap în fiecare aspect al vieţii politice, sociale, economice şi culturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu