BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

luni, 30 septembrie 2019

ZIUA MONDIALĂ A TURISMULUI

Astăzi, în întreaga lume, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului. Ziua de 27 septembrie a fost declarată Zi Mondială a Turismului în anul 1979 de către Organizaţia Mondială a Turismului. A fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.
Această dată a fost aleasă deoarece marchează adoptarea statutului Organizaţiei Mondiale a Turismului (27 septembrie 1970), instituţie specializată a ONU, destinată promovării şi dezvoltării turismului.
Astfel, an de an, OMT accentuează importanţa turismului ca factor esenţial în dezvoltarea şi prosperitatea economică şi socială. Totodată, turismul este deosebit de important şi din perspectiva relaţiilor interculturale internaţionale.
Organizaţia Mondială a Turismului este agenţia Naţiunilor Unite care coordonează promovarea la nivel internaţional a turismului responsabil, durabil şi accesibil. În prezent, OMT numără 155 de state membre cu drepturi depline, 6 membri asociaţi şi peste 400 de membri afiliaţi din sectorul privat, educaţional, asociativ şi public.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu