BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 31 iulie 2018

10 LUCRURI PE CARE NU LE STIAI DESPRE HARRY POTTER ..

1. J.K. Rowling a influențat unele personaje din “Harry Potter”. Până la urmă e creatoarea lor așa că era de așteptat să împrumute din viața ei unor personaje.
Ziua lui Harry este pe 31 iulie, aceeași dată în care și Rowling își serbează ziua. Hermione are asemănări cu Rowling în tinerețea ei, iar animalul preferat al autoarei este vidra. Aceeași care e patronus-ul lui Hermione. Iar Dumbledore și Rowling preferă șerbetul de lămâie.
2. Regizorul Alfonso Cuarón (“Prisoner of Azkaban”) le-a cerut celor 3 actori principali să scrie eseuri despre personajele lor din punctul lor de vedere. Producătorul David Heyman a povestit pentru The Guardian că au răspuns cu toții conform personajului lor: Dan (n.r. Radcliffe) a scris o pagină, Emma (n.r. Watson) a scris 10 și Rupert (n.r. Grint) nu a predat nimic”.
3. Toată mâncarea din scenele din sala de mese este reală. Regizorul Chris Columbus a vrut să facă cât mai reale scenele de festin. Singura problemă a fost că mâncarea se strica foarte repede stând sub lumina arzătoare a reflectoarelor, iar ei trebuiau să filmeze într-un miros neplăcut. Pentru următoarele filme au înghețat mâncarea și au creat mulaje pentru ca mâncarea falsă să arate cât mai realist.
4. Make-up artiștii filmului au aplicat cicatricea fulgerului pe fruntea lui Harry de 5.800 de ori de-a lungul celor 8 filme. Daniel Radcliffe a dezvăluit într-un interviu pentru Mental Floss că în primele 2 filme cicatricea a fost pictată de fiecare dată, dar apoi au recurs la un procedeu prin lipire pentru a simplifica procesul de aplicare. Cicatricea i-a fost aplicată pe față de 2.000 de ori, restul a fost realizat pe film și pe dubluri. Actorul a mai folosit de-a lungul filmelor 160 de perechi de ochelari cu rama rotundă.
Prințul Harry, Kate Middleton și Prințul William sunt și eu fani ai seriei “Harry Potter”. Au intrat în pielea personajelor când au vizitat unul din platourile de filmare ale seriei.
5. J.K. Rowling a scris capitolul final al ultimei cărți din seria “Harry Potter” în 1990, cu 7 ani înainte de lansarea primei cărți.
6. Shirley Henderson a fost cea mai în vârstă actriță care a jucat în “Harry Potter”. La vremea aceea avea 37 de ani și a jucat rolul lui Moaning Myrtle, o studentă la Hogwarts.
7. În 1997, prima carte din serie, “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” a fost lansată în 500 de exemplare, dintre care 300 s-au dus către biblioteci. Pe 26 iunie 1997, în ziua lansării, cartea a trecut neobservată. În acea vreme lume încă era preocupată de Spice Girls și viața amoroasă a Prințesei Diana, iar John Grisham a avut besteseller-ul anului.
8. Michael Jackson i-a propus cândva lui Rowling să facă un musical bazat pe cărți, însă autoarea l-a refuzat.
9. Culorile joacă un rol important în cărțile “Harry Potter”. De exemplu, roșul semnifică bunătatea, iar verdele este asociat cu evenimente negative.
10. Biblioteca The Duke Humfrey a făcut o excepție imensă pentru realizare filmului scenei The Restricted Section. Prima excepție în sute de ani de a avea flăcări în bibliotecă a fost realizată pentru “Harry Potter”.

sursa-https://www.marieclaire.ro/10-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-…/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu