sâmbătă, 25 aprilie 2020

LEGENDA FLORII DE MAC

O legendă povestește că și florile l-au plâns pe Iisus când a fost răstignit. Când au văzut mulțimea care îl urma pe drumul spre Golgota, ele au ridicat petalele, curioase să afle ce se întâmplă.
Macul, care era alb imaculat la acea vreme, a aflat de la un fluturaș ce se întâmplă și le-a spus și celorlalte flori.
– Răutatea oamenilor nu are limite. Fiul Domnului va fi răstignit.
Iisus a trecut chiar atunci pe lângă câmpul cu flori, iar din trupul Său a căzut o picătură de sânge. De atunci, macul și-a schimbat culoarea și a devenit roșu.

O altă legendă ne spune cum în Sâmbăta Mare, când toate florile s-au hotărât să privegheze, numai macul somnoros a adormit, venindu-șI în fire la strigătele de bucurie ale semenelor: "Hristos a inviat!"
Atunci, macul s-a rușinat așa de tare încât a devenit din alb, așa cum era înainte, roșu aprins.
Cam toate popoarele au legende despre apariția macului in lume.
Romanii credeau că floarea de mac vindecă rănile sufletului rănit din dragoste și utilizau planta în poțiuni magice pentru descântece și vrăji.
Culoarea roșu-sângeriu a macului i-a putut convinge ușor despre aceasta putere vindecătoare, pentru că roșul e culoarea pasiunii și a energiei vitale, e culoarea sângelui care circulă prin vene, susținând esența omului. Macul roz, o nuanță delicată de roșu, reprezintă pasiunile mai domolite iar macul alb simbolizează inocența și puritatea, este culoarea gândirii și a conștiinței superioare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu