vineri, 30 august 2013

NOUTATI ..DVD -URI...FILMELE COPILARIEI ...

     Veronica este un film românesc din 1972, regizat de Elisabeta Bostan, în rolurile principale apar Lulu MihăescuMargareta Pâslaru și Dem Rădulescu.
Veronica (Lulu Mihăescu) este o fetiță zvăpăiată care trăiește într-un cămin de copii. Când împlinește vârsta de 5 ani, Zâna cea bună îi dăruiește o traistă fermecată, care-i poate îndeplini orice dorință. Există o condiție: stăpăna ei trebuie să fie cuminte, darnică și prietenoasă cu cei din jur. Veronica uită promisiunea făcută Zânei cele bune, hotărând să păstreze traista doar pentru ea. Egoismul ei o face să rămână fără cadoul minunat. Plină de regret Veronica pleacă în căutarea ei în lumea basmelor, intrând în pădurea fermecată, începând o călătorie de inițiere. Veronica va întâlni răutate, șiretenie și minciună, dar va învăța și ce înseamnă prietenia adevărată, bunătatea, altruismul și curajul. Ajutată de mulți prieteni noi, se va întoarce acasă printre colegi, mai înțeleaptă dar și mai generoasă.
 Veronica se întoarce este un film muzical românesc din 1973, continuarea peliculei Veronica (1972), în regia Elisabetei Bostan.
        Ecranizând povestirile reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu Amintiri din copilărie, Elisabeta Bostan dă viaţă pe ecran celor mai minunate pagini ale literaturii româneşti pentru copii (La cireşi, La scăldat, Calul Bălan, Pupăza din tei, Bădiţa Vasile, Cu pluguşorul şi Caprele Irinucăi)... 
        În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Ţicău al Ieşilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ştefan Ciubotăraşu (asemănare izbitoare cu bădia Ion), îşi aminteşte cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humuleşti, de poznele şi aventurile sale, atribuite în carte personajului numit Nică a lui Ştefan a Petrei. Interpretul băiatului, Ion Bocancea, croieşte personajul cu o naturaleţe și candoare cuceritoare. 
      Cu şotiile şi năzbâtiile sale, Nică atrăgea toate necazurile lumii, intrând mereu în cele mai mari buclucuri, pe care trebuia să le rezolve tot el. Filmele semnate de regizoarea Elisabeta Bostan constituie în cinematografia românească o mare lecţie de film pentru copii şi pentru familie, un manifest liric şi moral despre puritatea magicului univers al copilăriei.

    Maria Mirabela este un film româno-sovietic din 1981, regizat de Ion Popescu-Gopo, în care sunt combinate jocul viu al actorilor și desenele animate. Cu toate că nu a beneficiat de o tehnică sofisticată, Ion Popescu-Gopo a reușit să creeze o poveste verosimilă, în care oamenii și personajele de desene animate comunică. Filmul a fost difuzat atât în limba română, cât și dublat în limba rusă.
      Alături de personajele interpretate de actori, în acest film apar și trei personaje animate: Oache, Scăpărici și Omide, care simbolizează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață pe pământ.
 MARIA MIRABELA SONG COLLETION  este coloana sonora a filmului pentru copii "Maria, Mirabela".
Piese:
1. SUITĂ ORCHESTRALĂ (01:43)
2. NU ESTE MINUNATĂ (02:41)
3. POVESTEA LUI OAKY (02:38)
4. DANSUL BROSCUŢELOR (02:09)
5. CÂNTECUL LUI SCĂPĂRICI (03:13)
6. MARŞUL OMIZILOR (03:28)
7. MINUNILE PĂDURII (02:57)
8. METAMORFOZE (03.37)
9. MOŞ TIMP (03:37)
10. CÂNTEC DE LEAGĂN (03:39)
11. POTPURIU (06:57)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu