BIBLIOTECA JUDETEANA "OVID DENSUSIANU"

HUNEDOARA- DEVA

marți, 20 septembrie 2016

NOAPTEA BIBLIOTECILOR

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează, la fiecare început de octombrie, un eveniment cultural mult îndrăgit și așteptat cu nerăbdare de către toți prietenii Bibliotecii: Noaptea Bibliotecilor. 
Evenimentul a ajuns în acest an la cea de-a VI-a ediție. Și în acest an, programul este bogat și de înaltă ținută artistică. 
Biblioteca își deschide porțile pentru oaspeții ei în ziua de 1 octombrie, la ora 1800. 
Primul moment artistic este comedia muzicală pentru copii intitulată „Bunica şi extraterestrul”, creația actrițelor Isabela și Mara Hașa din Deva, piesă scrisă special pentru Noaptea Bibliotecilor şi pusă în scenă în premieră cu ocazia acestui eveniment. 
După momentele pentru copii, Face Painting și Clown Party, care vor spori buna dispoziție, urmează întâlnirea cu foarte îndrăgitul artist Nicu Alifantis.
Recitalul intitulat „Madame Mon Amour” va cuprinde unele dintre cele mai cunoscute cântece ale artistului, cântece pe versurile unor mari poeți precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Nina Cassian, George Țărnea, Adrian Păunescu, Bulat Okudjava etc. Cântece precum Emoție de toamnă sau Ce bine că ești au intrat demult în inimile iubitorilor de muzică românească. Întâlnirea cu Nicu Alifantis va fi un eveniment care va atrage, cu siguranță, un numeros public.
După tradiţionalul foc de artificii, urmează vizitarea secțiilor, birourilor și depozitelor Bibliotecii sub îndrumarea unui ghid. Este un prilej pentru cei care ne trec pragul să afle cât mai multe despre organizarea și funcționarea unei biblioteci, despre drumul cărții din momentul achiziționării până când este așezată în raft.
La Sala de Lectură va avea loc, apoi, o prezentare sub genericul „Acceptă provocarea! Bani IQ și Banii pe net” pe tema unor programe de educație financiară.
Începând cu ora 2230 și până dimineața la ora 0200, vor rula filme istorice din fondul Bibliotecii, proiecțiile având loc în curtea instituției și la Sala de Lectură.
La intrarea în curtea Bibliotecii, publicul va putea vedea fotomontajul intitulat „Noaptea Bibliotecilor, an de an… ”. La Sala de Lectură va fi amenajată expoziția „Ziare şi reviste de odinioară”, iar la Secția de Artă și Carte Franceză va putea fi vizitat standul de carte cu vânzare al Grupului Editorial Trei din București.
Nu vor fi uitați nici cititorii care nu au returnat cărțile împrumutate la timp. Aceștia vor beneficia de „Noaptea iertării” şi vor putea să înapoieze cărţile fără niciun fel de penalizare, iar cei care vor dori să se înscrie la Bibliotecă o vor putea face gratuit.
Așteptăm și în acest an un public numeros, iar programul pe care l-am alcătuit sperăm să fie un motiv puternic de a petrece această noapte la Biblioteca Județeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu